25/11/11

L'orca Ulises



Recordeu l’orca Ulisses? Juntament amb el Floquet de Neu, segurament ha estat l’habitant més popular del nostre parc zoològic. 

En realitat la seva fama es va disparar quan ens van explicar que s’havia fet massa gran per l’aquari del zoo de Barcelona i que l’havien de traslladar per evitar que patís. Era l’any 1994 i es va organitzar tot un muntatge, seguit per milers de persones en pantalles gegants i retransmès en directe per TV3, per garantir-li un viatge en condicions fins al Sea World de San Diego.

I bé, què se n’ha fet, de la nostra orca més estimada? Doncs ara l’Ulises té 30 anys i està una mica més grassonet (s’ha engreixat uns 1300 kilos des que va marxar). Fa poc es va convertir en pare d’una orqueta (150 kilos en néixer) que es diu Moana i concebuda gràcies a una fecundació in vitro. Resulta que el pobre Ulises no ha pogut conèixer la seva filla, que ha nascut a un aquari de França. 

El que sembla segur és que Ulises no tornarà mai a Barcelona. Segons l’acord que es va signar amb el Sea World, la meitat de les seves cries haurien de tornar a Barcelona. És clar que això es va firmar quan es pensava que a aquestes alçades tindríem un zoològic marí en condicions d’acollir una orca, cosa que de moment no sembla que hagi de passar.


5 comentaris:

  1. No conocía esta historia. Pobre Ulises! Espero que no lo olviden los ex niños de Barcelona. FAP

    ResponElimina
  2. Ya lo creo que me acuerdo de Ulises. Mientras estudiaba Biología fui becario en el zoo en cetáceos y conocía a su cuidador que me explicaba muchas historias de Ulises. Me ha gustado volver a saber de él. Gracias.
    Un saludo

    ResponElimina
  3. Jamás entendí como se puede tener un animal de toneladas dentro de una pecera ¡¡¡

    ResponElimina
  4. Oooh! Quins records de l'orca Ulises! Potser se'n va anar seguint cants de sirena...

    1.300 quilets s'ha engreixat? S'ha passat una mica amb la xocolata!

    ResponElimina
  5. Sí, ens va fer molta pena que marxés però el cert és que el pobre s'ho passava malament a la peixera!
    I bé, la prova que al Sea World està millor és que no s'ha engreixat a base de xocolata, sinó de peix!

    ResponElimina

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...