23/5/12

La Jirafa Coqueta

La Jirafa Coqueta


La Jirafa Coqueta sempre ha despertat una certa fascinació en mi.

Al final de la Rambla Catalunya, a la cantonada amb la Diagonal, ha vist i veu passar per davant tots els barcelonins i infinitat de turistes, amb una actitud que jo interpreto seductora i descuidada alhora.

L’escultor, Josep Granyer, a més de gravador i il·lustrador d'estil proper al noucentisme i l’Art Déco, va crear tot un univers propi, amb tocs surrealistes i plens d’humor, com ara representar animals amb actituds humanes. 

Així, es diria que la jirafa coqueta està relaxadament esperant que la vingui a buscar algú, que podria ser per exemple el toro que trobem a l’altre extrem de la Rambla Catalunya, meditant a la cruïlla de la Gran Via, evocant el pensador de Rodin. Ara bé, les escultures porten al seu lloc des de 1972 i de moment el toro no s’ha animat a convidar a sortir la jirafa. Continua meditant...

La Jirafa Coqueta siempre ha despertado una cierta fascinación en mi.
Al final de la Rambla de Catalunya, en la esquina con la Diagonal, ha visto y ve pasar por delante a todos los barceloneses y a infinidad de turistas, con una actitud que yo interpreto seductora y dexcuidada al mismo tiempo.
El escultor, Josep Granyer, además de grabador e ilustrador de estilo cercano al Novecentismo y el Art Déco, creó todo un Universo propio, con toques surrealistas y llenos de humor, como representar animales con actitudes humanas.
Así, se diría que la jirafa coqueta está relajadamente esperando que alguien la venga a buscar, que podría ser por ejemplo el toro que encontramos en el otro extremo de la Rambla de Catalunya, meditando en el cruce de la Gran Via, evocando al pensador de Rodin. Las esculturas llevan en el mismo lugar desde 1972 y de momento el toro no se ha animado a invitar a salir a la jirafa. Continua meditando...




4 comentaris:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...