7/5/12

Tarda de diumenge al Parc de la Ciutadella

Domingo en el Parque de la Ciutadella


Hi ha qui compara el Parc de la Ciutadella amb el Central Park de Nova York. 
Suposo que no es refereixen a la superfície (Central Park és 20 vegades més gran que la Ciutadella) ni al seu origen, sinó més aviat a la seva funció a la ciutat.

Després de la Guerra de Successió, Felip V va fer construir una ciutadella als terrenys que ara ocupa el parc per poder dominar la ciutat de Barcelona, i de pas, Catalunya sencera. L'edificació, que també va obligar a enderrocar part del barri de la Ribera, es va convertir lògicament en un símbol odiat pels barcelonins, fins que es va optar per enderrocar-lo al segle XIX, deixant només alguns dels edificis interiors. Un d'ells va ser l'arsenal, que ara és la seu del Parlament de Catalunya

En fi, el que volia dir és que el Parc de la Ciutadella és ara un punt de trobada per a molts barcelonins, que hi anem a passejar, fer un pícnic o simplement passar les tardes de diumenge. 

I quin gust fer-hi una migdiada a la gespa amb el sol de primavera escalfant-te el cos!

Hay quien compara el parque de la Ciutadella con el Central Park de Nueva York.
Supongo que no se refieren a la superficie (Central Park es 20 veces más grande que la Ciutadella) ni a su origen, sino más bien a su función en la ciudad.
Después de la Guerra de Sucesión de 1714, Felipe V hizo construir una ciudadela en los terrenos que ara ocupa el parque para poder dominar la ciudad de Barcelona, y de paso, toda Cataluña. La edificación, que también obligó a derrumbar parte del barrio de la Ribera, se convirtió lógicamente en un símbolo odiado por los barceloneses, hasta que se optó por su derribo en el siglo XIX, dejando solamente algunos de los edificios interiores. Uno de ellos fue el arsenal, que ahora es la sede del Parlament de Catalunya.
En fin, que lo que quería decir es que el Parque de la Ciutadella es ahora punto de encuentro para muchos barceloneses, que vamos a pasear, hacer un pícnic o simplemente a pasar las tardes del domingo.
Y qué bien se está echándose la siesta en el césped, con el sol de primavera calentandote el cuerpo!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...